bellavita_masterclasses Nieuws

Bellavita Expo komt naar Amsterdam

Bellavita expo is de grootste tradeshow van de Benelux en het Verenigd Koninkrijk die geheel in het teken staat van made-in-Italy eten en drinken. Dit is het enige B2B evenement dat gericht is op het vergroten en versterken van de interactie tussen Italiaanse producenten, top-inkopers en betrokkenen uit de hele branche. Wanneer en waar vindt […]

Verona-and-its-surroundings Evenementen

Presentatie Verona 2015

Op 23 april 2015 zullen in het Hilton Amsterdam de Kamer van Koophandel van Verona, Fondazione Arena di Verona, Verona Airport en de Italiaanse Kamer van Koophandel voor Nederland een presentatie van Verona geven, gevolgd door een kort concert en een dinerbuffet. De instituties uit de provincie Verona zullen hun beste toeristische programma’s aanbieden voor […]

maremma Italiaanse KvK

B2B-meeting Feel the breeze of Tuscany

De Kamer van Koophandel van Grosseto en de Italiaanse Kamer van Koophandel voor Nederland organiseren dit najaar de B2B-meeting ‘Feel the breeze of Tuscany’ gevolgd door een Italiaanse aperitivo. Feel the breeze of Tuscany Donderdag 6 november 2014  Hilton Amsterdam Apollolaan 138 – Amsterdam 23 bedrijven uit de provincie Grosseto en de Maremma zullen hun […]

pasta groter A TAVOLA

Italiaanse DinerDagen komen er weer aan

Van 14 t/m 24 november organiseert magazine De Smaak van Italië samen IENS de tweede editie van de Italiaanse DinerDagen! De Italiaanse Dinerdagen vormen de perfecte gelegenheid om de Italiaanse keuken te proeven en nieuwe restaurants te ontdekken. Gedurende 10 dagen kunnen liefhebbers van de Italiaanse keuken voor een aantrekkelijke prijs uit eten bij zo’n 75 […]

pizzeria-da-mario MADE IN ITALY

Made in Italy – Pizza napoletana

Over het onstaan van de pizza doen veel verhalen de ronde. Zo wordt door de één de oorsprong bij de Etrusken gelegd, die al platte broden genaamd picea aten. De ander verhaalt dat het Griekse pitabroodje gezien kan worden als de voorloper van de pizza. Maar deze broden smaken niet zoals de pizza die wij nu in de Italiaanse pizzeria’s eten. De eer voor de […]


 
 
 

 
_MG_1450

Tip: de culinaire reisgids De smaak van Florence

                                          Het voorjaar is wellicht de beste periode om Florence te bezoeken. De temperatuu...
by Italie in Bedrijf
0

 
 
Huiswijnverk_logo

A Tavola zet Italiaanse huiswijnen op de kaart!

Italiaanse huiswijnverkiezing 2014 Restaurantgids A Tavola zet de Italiaanse huiswijn weer op de kaart! Na het grote succes van vorig jaar, met zeer veel tevreden deelnemers, mooie genomineerden en prachtige winnaars, organisee...
by Italie in Bedrijf
4

 

 
pasta groter

Italiaanse DinerDagen komen er weer aan

Van 14 t/m 24 november organiseert magazine De Smaak van Italië samen IENS de tweede editie van de Italiaanse DinerDagen! De Italiaanse Dinerdagen vormen de perfecte gelegenheid om de Italiaanse keuken te proeven en nieuwe re...
by Italie in Bedrijf
4

 

 
MdiQ2

Nieuwe toekenningen Marchio Ospitalità Italiana

Met het keurmerk Marchio Ospitalità Italiana willen de Unioncamere (overkoepelende organisatie van alle Kamers van Koophandel), het ISNART (Nationaal Instituut voor Toeristisch Onderzoek), het CCIE (overkoepelende organisatie ...
by Italie in Bedrijf
4

 
 
 

Oscar Farinetti, directeur Eataly: ‘Ik wil mensen bewust maken van wat ze eten.’

Tekst: Maarten Veeger Fotografie: Raymond Heinsius ‘Gedurende mijn zomervakantie aan de Cote d’Azur heb ik veel tomaten gegeten. Mijn eigen tomaten wel te verstaan. Cuore di bue (koeienhart) heten ze. Grote, smaakvolle tom...
by Italie in Bedrijf
2

 

 
 

Fotografie in potlood

Deze schoonheid geniet van het warme, stromende water, terwijl er in close-up een foto van haar wordt gemaakt. Frappant weetje hierbij is echter dat deze afbeelding helemaal geen foto is, maar voor 100% met potlood getekend is....
by Italie in Bedrijf
2